مهم ترین نکات برای قبل و بعد سوراخ کردن گوش نوزاد
سوراخ کردن گوش نوزادان و کودکان همانند سوراخ کردن گوش بزرگسالان است؛ با این تفاوت که کودکان نیازمند به مراقبت بیشتری هستند تا از به وجود آمدن انواع عفونت ها و بیماری ها دور بمانند. اگر شما هم قصد دارید گوش نوزاد دلبندتان را سوراخ کنید بهتر است تا انتها مقاله ما را دنبال کنید تا هر آنچه درباره قبل و مراقبت های بعد از سوراخ کردن گوش نوزاد لازم است را به شما آموزش دهیم تا بتوانید از کودک دلبندتان محافظت های لازم را انجام دهید و بهترین تصمیم گیری را در این باره داشته باشید.
بهترین سن برای سوراخ کردن گوش نوزاد
اگر نوزاد تازه متولد شده ای دارید بهتر است تا 2 الی 3 ماهگی آن صبر کنید تا سیستم ایمنی بدن نوزاد دلبندتان کمی قوت بگیرد و سپس به سراغ سوراخ کردن گوش آن بروید؛ لازم به ذکر است بهترین زمان برای سوراخ کردن گوش کودکان بین 6 تا 1 سالگی می باشد. چرا که در این سن نوزادان سیستم ایمنی قوی تری دارند و بدن آن ها می تواند در برابر آلودگی ها و عفونت ها از خودش محافظت کند.
برای سوراخ کردن گوش کودکان به کجا باید مراجعه کرد؟
اگر قصد سوراخ کردن گوش کودکتان را دارید بهتر است در یک محیط تمیز و توسط افراد مجرب این کار انجام دهید؛ امروزه اکثر کلینیک ها و مطب ها مجهز به دستگاه های مخصوص هستند تا گوش شما و یا فرزندان تان را به بهترین نحوه ممکن سوراخ کنند. لازم به ذکر است کوچک ترین بی احتیاطی و عدم رعایت بهداشت می تواند باعث به وجود آمدن بیماری و عفونت های مختلف برای کودک تان شود.
نحوه انتخاب بهترین گوشواره برای کودک
انتخاب جنس گوشواره برای سوراخ کردن گوش بسیار اهمیت دارد؛ لازم به ذکر است توصیه می شود برای سوراخ کردن گوش نوزادان از گوشواره های طلا و ژوپینگ استفاده کنید تا در طولانی مدت رنگ آن نرود و یا باعث ایجاد حساسیت برای نوزاد دلبندتان نشود.
مراقبت های لازم پس از سوراخ کردن گوش نوزادان
پس از سوراخ کردن گوش نوزاد لازم است به صورت روزانه آن را بررسی کنید تا از بروز عفونت برای گوش کودکان جلوگیری شود. برخی از مراقبت های لازم برای بعد از سوراخ کردن گوش به شرح زیر می باشد:
- لازم است تا سه روز پس از سوراخ کردن گوش از استحمام کردن کودک جلوگیری کنید و از برخورد آب با گوش نوزادتان جلوگیری کنید. اگر به هر دلیل گوش نوزادتان خیس شد لازم است آن را با سشوار به صورت کامل خشک کنید تا عفونت نکند.
- در صورتی که نیاز به تمیز کردن گوش نوزادتان داشتید لازم است با پنبه الکلی نسبت به تمیز کردن گوش کودک تان اقدام کنید.
- بنیه کودکان با یکدیگر متفاوت است بنابراین لازم است پس از سوراخ کردن گوش کودک تان نحوه مراقبت آن را از پزشک تان جویا شوید.
- مراقبت های لازم را از گوش کودک تان انجام دهید و حواستان باشد هیچ گونه ضربه ای به گوش آن وارد نشود.
- بهتر است تا دو هفته پس از سوراخ کردن گوش نوزاد به توصیه های بهداشتی پزشک تان توجه کنید.
- لازم است به صورت روزانه گوشواره را درون گوش نوزاد بچرخانید تا سوراخ گوش به خوبی باز شود.
- تا 6 هفته پس از سوراخ کردن گوش گوشواره را از گوش نوزاد خارج نکنید تا به خوبی سوراخ روی گوش ایجاد شود.
- برای جلوگیری از عفونت ممکن است پزشک از پماد های آنتی باکتریال برای کودک تان تجویز کند.
- برای انجام این کار لازم است به مرکز مجهز و بهداشتی مراجعه کنید؛ در صورتی که دستگاه و تفنگ های سوراخ کننده گوش استریل نباشند خطر بیماری های عفونت و ابتلا به هپاتیت را در کودک تان بالا خواهد برد.
- معمولا سوراخ کردن گوش کودکان بدون بی حسی و یا استفاده از پماد های بی حسی انجام می شود؛ چرا که درد خود سوراخ کردن گوش از آمپول بی حسی کمتر است.
- بهتر است با پزشک تان مشورت کنید و در صورت لزوم از شربت استامین و فن برای کودک تان استفاده کنید.
- گاهی ممکن است کودکان نسبت به فلزات آلرژی نشان دهند؛ در این صورت فورا گوشواره را از گوش کودک تان خارج کنید. برای جلوگیری از این کار لازم است از گوشواره های طلا و یا ژوپینگ ضد حساسیت استفاده کنید.
- در صورتی که کودک تان بی قراری می کند می توانید پستانک آن را درون آب و قند فرو کنید و به کودک تان بدهید تا کمی از استرس و درد آن بکاهید.
مزایای سوراخ کردن گوش در سنین پایین
بهتر است در سنین پایین نسبت به سوراخ کردن گوش فرزندان تان اقدام کنید؛ در ادامه به بررسی مزایای سوراخ کردن گوش کودکان در سنین پایین خواهیم پرداخت:
- سوراخ کردن گوش در سنین پایین سبب زیبایی بیشتر کودکان خواهد شد.
- در صورتی که گوش کودک تان را در سنین کمتر سوراخ کنید کودک کمتر درد را تحمل می کند. زیرا پوست و گوشت کودکان نرم تر بوده و راحت تر این عمل انجام خواهد شد.
- با گذشت زمان کودکان به سوراخ گوش شان عادت کرده و در بزرگسالی از وجود آن لذت خواهد برد.
- معمولا حفظ نکات بهداشتی برای کودکان در سنین پایین بهتر بوده و مراقبت از آن نیز بر عهده والدین می باشد؛ در نتیجه مراقبت از آن به خوبی، توسط خودتان انجام خواهد شد.
سخن آخر
همانطور که گفته شد بهتر است در سنین پایین تر نسبت به سوراخ کردن گوش کودک تان اقدام کنید؛ تا کودک دلبندتان کمتر متوجه درد آن شود. لازم به ذکر است در صورتی که در سنین پایین نسبت به این عمل اقدام کنید می توانید خودتان به صورت کامل بر روی نظافت و بهداشت گوش کودک نظارت کنید. امیدواریم از این مقاله نهایت لذت را برده باشید؛ شما عزیزان می توانید با رعایت نکات بهداشتی به سادگی این فرآیند زیبا را انجام دهید.
سوالات متداول
استفاده از ابزار و وسایل ضد عفونی شده به همراه رعایت نکات بهداشتی می تواند از بروز انواع عفونت و هپاتیت جلوگیری کند.
بله حتی بزرگسالان نیز می توانند نسبت به سوراخ کردن گوش شان اقدام کنند؛ اما به طور کلی بهتر است کمی صبر کنید تا کودک تان بزرگ شود وبه آن حق انتخاب بدهید که آیا می خواهد گوشش را سوراخ کند یا خیر؛ بدین صورت او حق انتخاب خواهد داشت و به خواست خودش این کار را انجام خواهد داد.
زمان بهبودی سوراخ کردن گوش در افراد متفاوت است اما بین سه تا دو هفته طول می کشد تا سوراخ روی گوش ایجاد شود. لازم است در دو هفته اول مراقبت های بهداشتی را از گوش فرزندتان انجام دهید.
بهترین زمان برای سوراخ کردن گوش نوزادان از 6 ماهگی تا یک سالگی است؛ چرا که سیستم ایمنی بدن نوزادان به اندازه کافی مقاوم شده است. اما لازم است باز هم مراقبت های لازم را از گوش فرزندتان انجام دهید و بهتر است این کار را نزد پزشک انجام دهید تا از بهداشت و تجربه آن اطمینان داشته باشید.
تا حدی بله این عمل می تواند برای افراد دردناک باشد؛ اما نیازی نیست نگران شوید. پزشک گوش را بی حس می کند تا کودک دلبندتان متوجه چیزی نشود.